All
Projects
Products
Events
Competitions

Summerhouse in Jørlunde / Dorte Mandrup

Summerhouse in Jørlunde / Dorte Mandrup

Summerhouse in Jørlunde / Dorte Mandrup Summerhouse in Jørlunde / Dorte Mandrup Summerhouse in Jørlunde / Dorte Mandrup Summerhouse in Jørlunde / Dorte Mandrup + 14

Text description provided by the architects. Sitting in the midst of an expanding landscape, the summerhouse is an open-plan dwelling allowing the inhabitants and its visitors to experience a continual interior/exterior natural environment.

Raised above the ground by concrete pillars, the house extends over the sloping terrain with interior spaces and terraces filtered from the outer landscape by movable fabric screens stretching along the perimeter. The free composition allows the house to open-up as well as close itself yet always maintain a sense of tranquility and connection to nature.

When open, the large windows and sliding doors let the house dissolve into the landscape. When closed, inner terraces bring continual daylight into the house and allow the inhabitants to enjoy the outside in their own privacy.

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Summerhouse in Jørlunde / Dorte Mandrup" 02 Oct 2008. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/6876/summerhouse-in-j%25c3%25b8rlunde-dorte-mandrup-arkitekter/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

Summerhouse in Jørlunde / Dorte Mandrup Arkitekter

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.