the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United States
  5. Chen + Suchart Studio LLC
  6. 2007
  7. Dillon Residence / Chen + Suchart Studio LLC

Dillon Residence / Chen + Suchart Studio LLC

  • 00:00 - 5 July, 2010
Dillon Residence / Chen + Suchart Studio LLC
Dillon Residence / Chen + Suchart Studio LLC

Dillon Residence / Chen + Suchart Studio LLC Dillon Residence / Chen + Suchart Studio LLC Dillon Residence / Chen + Suchart Studio LLC Dillon Residence / Chen + Suchart Studio LLC + 16

  • Architects

    Chen + Suchart Studio, LLC - Szu-Ping Patricia Chen Suchart and Thamarit Suchart
  • Location

  • Interiors

    Studio 4 Design, Suzanne Urban, ASID, IIDA – Director / Principal
  • Structural Engineering

    Claude V. Baker, P.E.
  • Construction Company

    Incline LLC, Kurt Holland
  • Area

    445.93 m2
  • Project Year

    2007

Text description provided by the architects. The Dillon Residence takes the form of a courtyard house typology. It is a remodel and addition to an existing home situated in a 1950’s and 1960’s neighborhood comprised of one-acre horse properties.

The original L-shaped form was retained for the main house while a new separate Master Suite volume envelops a newly defined courtyard anchored by a pool on one end. This courtyard serves to promote the outdoors as part of the clients’ daily life. The language of the house takes on a modern language while retaining some of the domestic qualities enjoyed by the clients. The Master Suite is configured as a separate volume and therefore is allowed to establish its own architectural identity that is free from the language of the original L-shaped portion of the house.

This portion of the house has been remodeled to take on a more modern means of space-making whereby the program of the living, dining, and family room are treated as one larger space, minimally defined by a kitchen space that floats planimetrically in between.

The language of rusted corrugated metal cladding of the roof at the original L-shaped portion of the house is extended to be the wall cladding at the Master Suite. A large gabion wall comprised of local Salt River rock serves as a backdrop to the courtyard space while establishing a thickened wall to afford privacy for this separate volume. The pool is treated as a destination that anchors the courtyard on its North end and can be opened to the courtyard by means of a large sliding gate.

View the complete gallery

About this office
Cite: "Dillon Residence / Chen + Suchart Studio LLC" 05 Jul 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/67259/dillon-residence-chen-suchart-studio-llc/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.