Silva Hindmarch House / Dock4 Architecture

Silva Hindmarch House / Dock4 Architecture

Silva Hindmarch House / Dock4 ArchitectureSilva Hindmarch House / Dock4 ArchitectureSilva Hindmarch House / Dock4 ArchitectureSilva Hindmarch House / Dock4 Architecture+ 25

Coningham, Australia
  • Architects: Dock4 Architecture
  • Area Area of this architecture project Area:  4800
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2008

Text description provided by the architects. The house was conceived as 'mountain shed' in the alpine mountain setting of Mt Wellington, Tasmania.

The building sits tightly on the 387m contour spanning between the exotic garden of the neighbour to the South and the Tasmanian alpine bush to the North. The spanning between these two gardens is linked via a block spine wall retaining the mountain and enclosing the interior.

The finishes are rough and exposed, utilising off- the shelf building materials.

The form was driven by the concept of a large rectangular shed with voids removed to emphasise entrance, balcony and roof.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Silva Hindmarch House / Dock4 Architecture" 15 Jun 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/64479/silva-hindmarch-house-dock4-architecture> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

Silva Hindmarch House / Dock4 Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.