We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Courtyard House / FORM | Kouichi Kimura Architects

Courtyard House / FORM | Kouichi Kimura Architects

Courtyard House / FORM | Kouichi Kimura Architects - Image 2 of 28Courtyard House / FORM | Kouichi Kimura Architects - Image 3 of 28Courtyard House / FORM | Kouichi Kimura Architects - Windows, TableCourtyard House / FORM | Kouichi Kimura Architects - Facade+ 28

Courtyard House / FORM | Kouichi Kimura Architects - Facade
© Yoshihiro Asada

Text description provided by the architects. The site is located in a relaxed area where fields and farms are stretching. The west side of the site is visually connected to the distant hill, making the site look like the original Japanese landscape, together with the Torii gate and the approach to the adjacent shrine.

Courtyard House / FORM | Kouichi Kimura Architects - Table, Windows, Chair
© Yoshihiro Asada

Surrounded by such an environment, a house was requested which blends with the scenery while making the best use of the spacious site of about 330 m2. Incorporating this scenery, the house was then designed to form a U-shaped building with courtyard which secures privacy.

Courtyard House / FORM | Kouichi Kimura Architects - Image 24 of 28
Ground Floor Plan

The building form accords with the surrounding views and the range linking with the approach to the shrine.
The interior is configured by a single open room whereas finishes and levels vary to make each space independent and comfortable, creating various scenes as one moves from one place to another.

Courtyard House / FORM | Kouichi Kimura Architects - Facade
© Yoshihiro Asada

The huge window and terrace facing the courtyard turns one’s eye to a natural landscape. The terrace and the interior space by the window are related by the same material, making the space flexible by enhancing linkage between inside and outside.

Courtyard House / FORM | Kouichi Kimura Architects - Windows
© Yoshihiro Asada

Additionally in the courtyard connected with the terrace, a basin which looks like a water channel is designed to aim at creation of visual linkage with the view opening beyond.
Standing calmly by the stretching landscape, the house gives somewhat an impressive and fresh feel.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Courtyard House / FORM | Kouichi Kimura Architects" 17 Jun 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/643018/courtyard-house-form-kouichi-kimura-architects> ISSN 0719-8884
© Yoshihiro Asada

庭院住宅 / FORM | Kouichi Kimura Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.