the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Swimming Pool
  4. The Netherlands
  5. Slangen+Koenis Architects
  6. 2014
  7. 'De Heuvelrand' Voorthuizen Swimming Pool / Slangen+Koenis Architects

'De Heuvelrand' Voorthuizen Swimming Pool / Slangen+Koenis Architects

  • 01:00 - 15 June, 2015
'De Heuvelrand' Voorthuizen Swimming Pool / Slangen+Koenis Architects
'De Heuvelrand' Voorthuizen Swimming Pool / Slangen+Koenis Architects, © Marcel van der Burg
© Marcel van der Burg

© Marcel van der Burg © Marcel van der Burg © Marcel van der Burg © Marcel van der Burg + 15

  • Architects

  • Location

    Roelenengweg 41, 3781 BA Voorthuizen, Netherlands
  • Design Team

    Erik Slangen, Jakko Koenis, Dean Moran, Robert de Boer, Sjef Vosters, Aad van den Berg
  • Area

    1800.0 m2
  • Project Year

    2014
  • Photographs

© Marcel van der Burg
© Marcel van der Burg

Text description provided by the architects. The new indoor swimming pool of Voorthuizen is situated in a landscaped lawn surrounded by a forest. To the southwest side of the new swimming pool a spraypark with waterplay elements will be built as part of the terrace. At the northeast side the entrance square is positioned with its orientation towards a new main road. The building and terraces sit on a 1,5m high plateau. Positioning the outdoor spaces to the sides of the building maximizes the lawn area and gives the building a prominent position.

© Marcel van der Burg
© Marcel van der Burg
© Marcel van der Burg
© Marcel van der Burg

The building has been designed as a stone block with contra masses cut out of it. The shape of the cuts has been designed to compliment the function and its orientation. The exterior materialisation is anthracite slate with the cuts having a warm anodised aluminium tint. The interior is bright and neutral with the cuts being accentuated with light wooden panelling. The simple and clear structure of the building enables the building to be overseen by a single employee.

© Marcel van der Burg
© Marcel van der Burg

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "'De Heuvelrand' Voorthuizen Swimming Pool / Slangen+Koenis Architects" 15 Jun 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/641976/de-heuvelrand-voorthuizen-swimming-pool-slangen-koenis-architecten/> ISSN 0719-8884
© Marcel van der Burg

'De Heuvelrand' Voorthuizen游泳池 / Slangen+Koenis Architecten

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.