We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Sharma Springs / IBUKU

Sharma Springs / IBUKU

© Rio Helmi© Rio Helmi© Rio Helmi© Rio Helmi+ 29

Abiansemal, Indonesia
More SpecsLess Specs
© Errol Vaes
© Errol Vaes

Text description provided by the architects. Sharma Springs was designed for the Sharma family as a jungle fantasy escape. It is a 6-level, 4-bedroom 750sqm home overlooking the Ayung river valley, built almost entirely of bamboo. The entry to the house is via a dramatic tunnel-bridge that brings you directly to the open-air living, dining, and kitchen spaces on the 4th level.

© Errol Vaes
© Errol Vaes
Section
Section
© Rio Helmi
© Rio Helmi

The staircases circle around the central tower to the levels below: a play room, as well as four bedrooms and a library that are each enclosed for air-conditioning with full length spinning glass windows and doors. The 6th-floor lookout is a front-row seat to the amazing sunset views over the Ayung river valley and Green Village.

© Rio Helmi
© Rio Helmi

Master metal smiths custom-built the shower stalls; stone carvers from Java carved boulders into counter slabs. Our team also custom-designed each item of furniture in this house. Ibuku, Gardens follows permaculture design principles, designed the surrounding gardens.

Note: This project was originally published in June 11, 2015

© Rio Helmi
© Rio Helmi

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Sharma Springs / IBUKU" 19 Oct 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/641170/sharma-springs-ibuku> ISSN 0719-8884
© Rio Helmi

巴厘岛温泉会馆 Sharma / IBUKU

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.