the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. Estudio A+3
  6. 2015
  7. Townhouses in Cordoba / Estudio A+3

Townhouses in Cordoba / Estudio A+3

  • 15:00 - 12 June, 2015
Townhouses in Cordoba / Estudio A+3
© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

© Gonzalo Viramonte © Gonzalo Viramonte © Gonzalo Viramonte © Gonzalo Viramonte + 22

  • Design Team

    Lucas Asensio, Pamela Asensio, Maria Vega
© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

Text description provided by the architects. North Chacras is a new residential area, well established in what was an agricultural area, minutes from the city of Cordoba. The project was born from the need to Facundo and Juan Cruz (brothers and each with its own family) to have their own house, having this land in common.

Ground Floor Plan (a)
Ground Floor Plan (a)

By the provision of the lot and with the intention of being fair in proportions and dimensions  the land was split longitudinally in a 6,2mts by long each.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

Each unit consists of ground floor partially covered parking, a unique space in which daily life (living room / kitchen / dining room / gallery / grill) is developed and integrated by mobile panels can be moved responding to the different usage needs.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

The intention was to create a flexible and integrated (interior – exterior) space, by  using sliding floor to ceiling carpentry that  occupies the entire width of the apartment. Providing full connection with the gallery that acts as a transition between inside and outside. The ground floor is completed by a wc and stairs connecting with the upper level.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

Bedrooms are located in the second floor. One of them (the suite) facing the street, and the other two bedrooms have a terrace in common in connection with the courtyard.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

The  group presents itself as a single volume with pure lines and volumes. The horizontality reinforces the  whole. The use of stone "taco san luis" interior and exterior provides warmth to the spaces. Sliding sun visors were used in the windows facing north. Parking deck with perforated metal acts as a solar screen over the entrance area.

View the complete gallery

About this office
Cite: "Townhouses in Cordoba / Estudio A+3" 12 Jun 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/640107/casas-adosadas-estudio-a-3/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.