the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Kindergarten
  4. Japan
  5. HIBINOSEKKEI
  6. SP Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

SP Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

  • 19:00 - 31 May, 2015
SP Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
SP Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro, © Studio Bauhaus, Ryuji Inoue
© Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

© Studio Bauhaus, Ryuji Inoue © Studio Bauhaus, Ryuji Inoue © Studio Bauhaus, Ryuji Inoue © Studio Bauhaus, Ryuji Inoue + 26

© Studio Bauhaus, Ryuji Inoue
© Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

Text description provided by the architects. This project was launched as reconstruction aid business of nursery building that was destroyed by the Great East Japan Earthquake that occurred on March 11, 2011.Because after that had been forced to live in a prefabricated building for nursery with UNICEF support the earthquake, in the framework of this subsidized projects present condition restoration, it was a proposition to recover as soon as possible.

© Studio Bauhaus, Ryuji Inoue
© Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

Iwaki City, the construction site is located in the southeast end of the Fukushima Prefecture, is the location of 30 a few kilometers from the Fukushima Daiichi nuclear power plant that caused the explosion, it is a place of about a few kilometers from the area, which access is regulated. Because here is an area that was affected by the Great East Japan Earthquake, and is a region next to the entrance regulatory area of the Fukushima Daiichi nuclear power plant, it has also become refuge from the cities, towns and villages that has been regulating the residence, and more than 30,000 people which is 10% of the population of the city have been flowing from the area, and it has become a region that leave still heavily impact of the earthquake.

© Studio Bauhaus, Ryuji Inoue
© Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

It is not possible to play outside satisfied because radiation dose in this region there is still a certain height. Therefore, it becomes a serious problem in Iwaki city that children's physical fitness decreased obesity reduction due to lack of exercise.In addition, such as confirmation of the radiation dose also in play outside, even mental stress faced by caregivers and parents still greater.

Floor Plan
Floor Plan

We wanted to solve the problem in this project by creating an environment that children can to play at their best in indoor that can play outside fullest, and caregivers also can be able to keep their eyes on children easy.

© Studio Bauhaus, Ryuji Inoue
© Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

We designed a long and wide corridor that they can run at full power, and installed Sand and the pool in indoors where they can play without worrying about radiation dose. Especially the space be able to run around in a part of the life activity line called "corridor", and doorway of the same size is lined up evenly, becomes strong aspect as part of the classroom, it is difficult to become a free shared space.Therefore, we wanted to remove dependency relationship classrooms and corridor by placing different sizes doorway randomly. In this way, it has become the place that children of all classes would be able to run around freely. In addition, large and small doorways give a fun for to go in and out, caregivers can see children running around happily while repeating in and out, it helps to resolve the lack of exercise and stress.

© Studio Bauhaus, Ryuji Inoue
© Studio Bauhaus, Ryuji Inoue
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "SP Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro" 31 May 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/636062/sp-nursery-hibinosekkei-youji-no-shiro/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

SP托儿所/ HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro