the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Canada
  5. NatureHumaine
  6. 2014
  7. In Suspension / NatureHumaine

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

In Suspension / NatureHumaine

  • 09:00 - 27 May, 2015
In Suspension / NatureHumaine
In Suspension / NatureHumaine, © Adrien Williams
© Adrien Williams

© Adrien Williams © Adrien Williams © Adrien Williams © Adrien Williams + 23

© Adrien Williams
© Adrien Williams

Text description provided by the architects. The client wants to transform the last two levels of a building to create living spaces for her two athletically inclined children, who are now grown adults. The primary goal is to create a shared living space in which all utilitarian functions are shared but which still allows each person to have privacy.

First Floor Plan
First Floor Plan

The architectural concept consists in removing the floor currently separating the two levels to create a wide-open space in which two large boxes appear to float in mid-air. These suspended boxes, adorned with unfinished plywood panels, each contain a bedroom and a bathroom.

© Adrien Williams
© Adrien Williams

This configuration creates three gaps, each being two floors high; the centre gap becomes a physical exercise room with a pair of gymnastics rings. The whole structure is connected lengthwise by a block that is painted black; the block accommodates different services, including stairways, a shower room and part of the kitchen.

Second Floor Plan
Second Floor Plan

A large island with unfinished wood painted white delineates the kitchen space, with sliding lacquered bookshelves underneath the wooden boxes.

© Adrien Williams
© Adrien Williams
Cite: "In Suspension / NatureHumaine" 27 May 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/635388/in-suspension-naturehumaine/> ISSN 0719-8884