the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. Spain
  5. CAVAA Arquitectes
  6. Apartment and Courtyard in Barcelona / CAVAA arquitectes

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Apartment and Courtyard in Barcelona / CAVAA arquitectes

  • 10:00 - 19 May, 2015
Apartment and Courtyard in Barcelona / CAVAA arquitectes
Apartment and Courtyard in Barcelona  / CAVAA arquitectes, © Filippo Poli
© Filippo Poli

© Filippo Poli © Filippo Poli © Filippo Poli © Filippo Poli + 20

  • Architects

  • Location

    El Poblenou, Barcelona, Barcelona, Spain
  • Architects in Charge

    Jordi Calbetó, Oriol Vañó
  • Technical Architect

    Pep Vinuesa
  • Photographs

© Filippo Poli
© Filippo Poli

Text description provided by the architects. This main floor apartment has an internal, quiet and isolated patio from the Poble Nou streets in Barcelona. In a chamfer housing, we focus the project's efforts to transform the living room area and its relationship to the courtyard.

Axonometric 2
Axonometric 2

From our earliest sketches, the patio was invited to come inside the house, giving value to the kitchen and all living spaces annexed.

© Filippo Poli
© Filippo Poli

The proposal is based on the idea of merging the main spaces: living, yard and kitchen in order to obtain a new open-space living room with some pleasant nooks.

© Filippo Poli
© Filippo Poli

Nooks designed from a window that has entered into the house, with the purpose to relate the space subtly, and multiply its warmth.

© Filippo Poli
© Filippo Poli

We transformed a residual, dark and forgotten space ... in the new center of the house: the yard.

Axonometric 1
Axonometric 1

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
CAVAA Arquitectes
Office
Cite: "Apartment and Courtyard in Barcelona / CAVAA arquitectes" 19 May 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/629964/apartment-and-courtyard-in-barcelona-cavaa-arquitectes/> ISSN 0719-8884