the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Brazil
  5. BR3 Arquitetos
  6. 2013
  7. 2V HOUSE / BR3 Arquitetos

2V HOUSE / BR3 Arquitetos

  • 12:00 - 15 May, 2015
2V HOUSE / BR3 Arquitetos
2V HOUSE / BR3 Arquitetos, © Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

© Marcelo Donadussi © Marcelo Donadussi © Marcelo Donadussi © Marcelo Donadussi + 36

  • Architects

  • Location

    Porto Alegre, Brazil
  • Design Team

    Arq. Diego Brasil, Arq. Anderson, Arq. Samuel Biron Calvi
  • Area

    335.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Photographs

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi
  • Collaborators

    Arq. Douglas Marques, Acad. Pedro Collares
  • Structural Project

    Eng. Jonatas Krug
  • Project

    2011

Text description provided by the architects. The challenge of this residence was the need for an ample leisure space required by the owners. Therefore the strategy of this project was to raise the main rooms to the upper floor and release the ground level.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

Therefore, the first level becomes a large area of leisure, alternating between open/covered and indoor/outdoor spaces. This level also houses the utility room, the library, and the guest room.

First Floor Plan
First Floor Plan

The upper floor is distributed in two separate areas - the social area, located in the northern portion of the terrain, and the private area, located in the southern part of the lot - connected by a walkway.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi

With this arrangement, all everyday family activities take place on the upper floor, eliminating the stairs from the routine of the residents.

Section
Section

The geometry of higher volume, which is a particular combination based on the lot’s shape with analyses relevant to the site, provides adequate natural lighting and ventilation, privacy control, and framing of the surrounding perspectives.

© Marcelo Donadussi
© Marcelo Donadussi
Cite: "2V HOUSE / BR3 Arquitetos" 15 May 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/629579/2v-house-br3-arquitetos/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments