RSC Residence / Jacobsen Arquitetura

RSC Residence / Jacobsen Arquitetura

© Leonardo Finotti© Leonardo Finotti© Leonardo Finotti© Leonardo Finotti+ 17

Porto Feliz, Brazil
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014
  • Photographs Photographs:  Leonardo Finotti
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Alwitra, Arteal, Avec Design, Belas Artes, Bille Lareiras, Deca, Instituto Cidade Jardim, Lightworks, Luzes e Cores, Marmobello, Oficina de Marcenaria, Tuboar, Uniflex, Vidros Queiroz
  • Interior Design:Jacobsen Arquitetura
  • Interiors Project Designer:Eza Viegas
  • Interiors Team:Caroline de Oliveira, Heloisa Zarpelon, Isabel Benoliel.
  • Landscape:Cenário Paisagismo
  • Lighting:Lightworks
  • Electrical And Hydraulics:Pessoa e Zamaro
  • Hvac:Logitec Projetos
  • Automatization:AVC Service
  • Structure:Benedicts Engenharia
  • Aluminum Framing:Arteal
  • Wooden Framing:Oficina de Marcenaria
  • Construction:MFC
  • Site Area:5746 m²
  • Project Architects:Paulo Jacobsen e Bernardo Jacobsen
  • Coordinator:Jaime Cunha Jr.
  • Team:Edgar Murata, Christian Rojas, Rafael Zampini.
  • City:Porto Feliz
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti

Text description provided by the architects. The topographic model of the site was crucial to address the siting of this house. Access is at the highest level and from there a slight slope faces the best view and better sunlight.

CortesDetalheSite PlanUpper Floor Plan+ 17

Three longitudinal blocks were created and arranged in the model. The first contains the land to create a large master plan. The second block is parallel to the first, released in plan and facing a view of the lake. The third block, finally, rests perpendicular on the other two.

© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti

Each volume has an established program. We define areas of leisure and spa in the first block, service and social areas in the second and private areas in the last. In the third block, two important spaces emerged in the project: a 12-meter void, which houses the garage, and a 9-meter balance, which houses the master suite upstairs and advances toward the lake, forming a balcony on the lower floor.

Isométrica
Isométrica
© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti

From the technical process, we highlight the complex detailing and execution of the engineers with respect to the metal structure, and the carpenters for the wood panels lining the upper block.

© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "RSC Residence / Jacobsen Arquitetura" [Residência RSC / Jacobsen Arquitetura] 11 May 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/629527/rsc-residence-jacobsen-arquitetura> ISSN 0719-8884
© Leonardo Finotti

RSC 住宅 by Jacobsen Arquitetura

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.