House at Mill Creek / Pedevilla Architects

House at Mill Creek / Pedevilla Architects

Courtesy of Pedevilla ArchitectsCourtesy of Pedevilla ArchitectsCourtesy of Pedevilla ArchitectsCourtesy of Pedevilla Architects+ 23

Mühlen in Taufers, Italy
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: FSB, Sto
  • Construction:Massive Brick Wall
  • Zertificate:CasaClima Standard B
  • Living Area:155 m2
  • Additaional Area:72 m2
  • City:Mühlen in Taufers
  • Country:Italy
More SpecsLess Specs
Floor Plan
Floor Plan

Text description provided by the architects. The single-family home is situated on 2828 feet above sea level, right at the entry into mill valley. The rising silhouette of the roof gives a slight impression of the upward striving space sequence. Square shaped window openings in different sizes are referring to significant spots in the surrounding alpine landscape.

Courtesy of Pedevilla Architects
Courtesy of Pedevilla Architects

The internal space arrangement is staggered half-level wise, reaching from the cooking & dining zone at ground level to the generous living room in the attic. The monolithic nature of the building is emphasized by the choice of uniform materials, such as local sands, chalk and white cement.

Courtesy of Pedevilla Architects
Courtesy of Pedevilla Architects

Even the interior was treated with great care and value on artisanal quality and the usage of typical local materials, to ensure the highest requirement in regional virtue: Internal plaster on chalk basis, hand planed elm-wood, passeirer gneiss and blacksmiths-bronze.

Courtesy of Pedevilla Architects
Courtesy of Pedevilla Architects
Section
Section
Courtesy of Pedevilla Architects
Courtesy of Pedevilla Architects

The European elm has also been used to manufacture windows, doors, floors, stairs and individually designed furniture. The handcrafted furniture handles, doorknocker and lamps, for which blacksmiths-bronze has been used, can be regarded as additional special features.

Courtesy of Pedevilla Architects
Courtesy of Pedevilla Architects

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House at Mill Creek / Pedevilla Architects" 20 Mar 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/610348/house-at-mill-creek-house-at-mill-creek> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
Courtesy of Pedevilla Architects

静卧一湾小渠:磨坊小屋/ Pedevilla Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.