We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Pavilion in a Garden / CollectiveProject

Pavilion in a Garden / CollectiveProject

© Tina Nandi Stephens© Tina Nandi Stephens© Tina Nandi Stephens© Tina Nandi Stephens+ 11

Bengaluru, India
© Tina Nandi Stephens
© Tina Nandi Stephens

Text description provided by the architects. This project transforms an unused 15’ x 50’ extension to a private residential plot into a densely planted, garden and library.  The pavilion was conceptualized as an inhabitable piece of furniture embedded within a lush landscape.  The structure is clad in thin strips of locally reclaimed wood and acts as a portal framing two contrasting scenarios, a dense “wild” garden and a grass amphitheater/ seating area.

© Tina Nandi Stephens
© Tina Nandi Stephens
Floor Plan
Floor Plan
© Tina Nandi Stephens
© Tina Nandi Stephens

On special occasions, the seating in the pavilion can be cleared to act as a stage for family performances.  To provide acoustic separation from the noise of the adjacent street, the existing ground plane was excavated to create a sunken path lined in black granite.  Small niches line the walkway and are illuminated by diyas (small lamps) in the evening.

© Tina Nandi Stephens
© Tina Nandi Stephens

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Pavilion in a Garden / CollectiveProject" 18 Mar 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/609989/pavilion-in-a-garden-collectiveproject> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Tina Nandi Stephens

花园凉亭 / CollectiveProject

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.