the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Penthouse
  4. India
  5. Apical Reform
  6. 2014
  7. 1102 Penthouse / Apical Reform

1102 Penthouse / Apical Reform

  • 20:00 - 14 March, 2015
1102 Penthouse / Apical Reform
1102 Penthouse / Apical Reform, © Apical Reform
© Apical Reform

© Apical Reform © Apical Reform © Apical Reform © Apical Reform + 18

  • Architects

  • Location

    Paarijat Residences, Judges Bunglow Road, Sumeru, Bodakdev, Ahmedabad, Gujarat 380054,India
  • Area

    5000.0 ft2
  • Project Year

    2014
  • Photographs

  • Principal/Designer

    Amrish Patel
  • Director/Architect

    Darshan Soni
  • CG Artist

    Manoj Gundaniya
  • Architect

    Maharshi Bhatacharya and Aditya Bhatt
  • Product Designer

    Luisa Januzzi
  • More Specs Less Specs
© Apical Reform
© Apical Reform

Text description provided by the architects. Located in the upmarket neighbourhood of Judges Bungalow Road in Ahmedabad, India, the penthouse comprises of, the internally connected, two west wing apartment units on the 11th and 12th floor of Parijat Residences.

11th Floor Plan Furniture Layout
11th Floor Plan Furniture Layout

Design of the slightest of details and nuances of various aspects of the interior was attempted through this project, wherein Apical Reform was purposed to transform a standardized apartment to serve a family’s austere yet lavish lifestyle.

© Apical Reform
© Apical Reform

Grey and white surfaces with discrete, novel forms unify the house, and provide the ideal canvas for a splash of colour. The carefully selected decor with intriguing lighting design and customized artworks add character to the spaces.

© Apical Reform
© Apical Reform

Be it climbing the dramatic staircase or dining at the breakfast table, the attempted blending of artistry into every space elevates its humble function to an event.

Section
Section

The project highlights include the patterned screens, distinctive artworks, lighting design and a sculptural staircase.

© Apical Reform
© Apical Reform

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Apical Reform
Office
Cite: "1102 Penthouse / Apical Reform" 14 Mar 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/607469/1102-penthouse-apical-reform/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments