the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. United States
  5. MB Architecture
  6. 2010
  7. Container Studio / MB Architecture

Container Studio / MB Architecture

  • 00:00 - 19 May, 2010
Container Studio / MB Architecture
Container Studio / MB Architecture, Courtesy of MB Architecture
Courtesy of MB Architecture

Courtesy of MB Architecture Courtesy of MB Architecture Courtesy of MB Architecture Courtesy of MB Architecture + 14

  • Architects

    Maziar Behrooz Architecture
  • Location

    Amagansett, NY, USA
  • Area

    840.0 ft2
  • Project Year

    2010

Text description provided by the architects. The client needed an art studio close to her house (which we renovated in 2008). Her requirements were for a space of about 700 sf and a stringent budget of $60,000; and for a simple structure that would be both inviting and reflective.

Courtesy of MB Architecture
Courtesy of MB Architecture

Our solution was to use two 9’-6” x 40’ x 8’ shipping containers (cost: $2,500 each, delivered) perched over a 9’ foundation wall/cellar. By cutting 75% of the floor of the containers, we were able to move the painting studio to a lower level via a wide staircase and take advantage of a high ceiling. The staircase itself acts as a transitional space for viewing art work.

Courtesy of MB Architecture
Courtesy of MB Architecture

The upper floor provides a more intimate work area and a sitting area.

Courtesy of MB Architecture
Courtesy of MB Architecture

The containers were painted dark charcoal to maintain continuity with the original house and to recede in the shadows of a dense wooded site.

Plan / Section
Plan / Section

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Container Studio / MB Architecture" 19 May 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/60422/container-studio-maziar-behrooz-architecture/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
Courtesy of MB Architecture

集装箱工作室 / Maziar Behrooz Architecture