Zoom image | View original size
The client needed an art studio close to her house (which we renovated in 2008). Her requirements were for a space of about 700 sf and a stringent budget of $60,000; and for a simple structure that would be both inviting and reflective. Our solution was to use two 9’-6” x 40’ x 8’ shipping containers (cost: $2,500 each, delivered) perched over a 9’ foundation wall/cellar. By cutting 75% of the floor of the containers, we were able to move the painting studio to a lower level via a wide staircase and take advantage of a high ceiling. The staircase itself acts as a transitional space for viewing art work. The upper floor provides a more intimate work area and a sitting area. The containers were painted dark charcoal to maintain continuity with the original house and to recede in the shadows of a dense wooded site. View more View full description
Share Share