the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. Spain
  5. As – Built
  6. 2014
  7. Office for Architecture Studio and Coworking Space / As – Built

Office for Architecture Studio and Coworking Space / As – Built

  • 01:00 - 27 January, 2015
Office for Architecture Studio and Coworking Space / As – Built
© Moncho Rey
© Moncho Rey
  • Architects

  • Location

    Rúa Pardo Baixo, 23, 15403 Ferrol, A Coruña, Spain
  • Design Team

    Pablo Ríos, Moncho Rey
  • Area

    82.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

© Moncho Rey © Moncho Rey © Moncho Rey © Moncho Rey + 13

© Moncho Rey
© Moncho Rey

Text description provided by the architects. In this project we tried to build our “cabin”, a shelter to make us feel comfortable to develop our work as architects.

Office for Architecture Studio and Coworking Space / As – Built, © Moncho Rey
© Moncho Rey

With this aim we tried to arrange a typical ground floor of the XVIII century’s center of Ferrol. A narrow and elongated plot (5x16 m.), with few sunlight hours. Therefore, we created an “upside down keel board”, a white long structure to cover us, where our work will be developed. This structure is displaced of the façade, creating a lobby to receive clients and to gaze at the cabin. Here, a tree-shape performance welcomes us. It is made with geometric white plastic glasses. In reference to The Tree as the primary human’s shelter against Nature, which will be transformed in the future into The Cabin... The whole container (walls and ceiling) was painted in dark grey, in contrast with the stark whiteness of the floor and the lacquered MDF surfaces of the cabin. Indirect ambient LED lightning provides clearness to the, initially, dark space. Besides, this allows cutting down the energetic waste.

Section
Section

All the construction is made with dry joint, with a system similar to the American’s “balloon frame”, due to a framework of red pine wood (70x100 mm.) covered (and braced) with MDF strips (19x150 mm.) white lacquered. 
The walls in the rest area (out of the shell of the cabin) are coated with a warmer material, OSB panels (16 mm.), in contrast with the dark grey walls and ceiling. 
All the wiring is hidden behind the cabin.

© Moncho Rey
© Moncho Rey

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
As – Built
Office
Cite: "Office for Architecture Studio and Coworking Space / As – Built" 27 Jan 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/590051/office-for-architecture-studio-and-coworking-space-as-nil-built/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.