the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Denmark
  5. C.F. Møller
  6. 2014
  7. Villa R / C.F. Møller

Villa R / C.F. Møller

  • 01:00 - 15 January, 2015
Villa R / C.F. Møller
Villa R / C.F. Møller, © Julian Weyer
© Julian Weyer

© Julian Weyer © Julian Weyer © Julian Weyer © Julian Weyer + 30

© Julian Weyer
© Julian Weyer

Text description provided by the architects. Villa R is located in a forest edge in Aarhus and is positioned as close to the trees as possible. Inspired by the unique relation to the woods, the objective was to create a house that brings the forest inside through large glass panels - and create an ever-changing seasonal backdrop for the interior living spaces.

Floor Plan
Floor Plan

The aim was also to create a child-friendly house with dedicated areas for playing - and combine it with the challenges inherent in the local regulations; for example the house could only be one storey tall, and had to occupy less than 20 percent of the site area.

© Julian Weyer
© Julian Weyer

The solution was a partially underground parterre floor which acts as the building's base, with children's rooms, playrooms and access to an outdoor patio. The upper part, covered with dark patinated zinc, is seemingly hovering above this base. It contains living rooms with multiple aspects, facing the forest and treetops on one side, and receiving plenty of daylight from the other - and with access to a raised south- facing wooden terrace with sitting-steps.

© Julian Weyer
© Julian Weyer

View the complete gallery

Cite: "Villa R / C.F. Møller" 15 Jan 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/587287/villa-r-c-f-moller-architects/> ISSN 0719-8884