We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Benetton Nursery / Alberto Campo Baeza

Benetton Nursery / Alberto Campo Baeza

Benetton Nursery / Alberto Campo BaezaBenetton Nursery / Alberto Campo BaezaBenetton Nursery / Alberto Campo BaezaBenetton Nursery / Alberto Campo Baeza+ 19

Ponzano Veneto, Italy

Text description provided by the architects. We built a square box composed of nine smaller squares. The center square emerges to bring light from the heights of the vestibule. The classrooms are arranged in the surrounding squares.

This square structure is inscribed within a larger, circular enclosure made up of double circular walls. Open to the sky, four courtyards are created that suggest the four elements: air, earth, fire and water.

The space between the perimeter walls serves as a “secret” place for the children. The courtyard spaces, tensed between the curved and the straight walls, are particularly remarkable.

The central space, the highest and with light from above, recalls a hamman in the way it gathers sunlight through nine perforations in the ceiling and three more on each of its four façades.

The children have understood the building well, and a book has even been published of their impressions. They are happy there.

floor plan
floor plan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Ponzano Veneto, Treviso, Italy

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Benetton Nursery / Alberto Campo Baeza" 22 Apr 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/57151/benetton-kindergarden-alberto-campo-baeza> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Hisao Suzuki

贝纳通幼儿园 / Alberto Campo Baeza

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.