We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Villa T / Boyer Percheron Assus

Villa T / Boyer Percheron Assus

Courtesy of Boyer Percheron AssusCourtesy of Boyer Percheron AssusCourtesy of Boyer Percheron AssusCourtesy of Boyer Percheron Assus+ 16

Saint-Gély-du-Fesc, France
  • Area Area of this architecture project Area:  270 Area:  270
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2012 Year:  2012
  • Photographs Photographs:  Courtesy of Boyer Percheron Assus
Courtesy of Boyer Percheron Assus
Courtesy of Boyer Percheron Assus

Text description provided by the architects. The sloping terrain and the presence of a rocky incline in the upper part of the land have guided the design of this villa, based on a long stone wall by which the property becomes almost imperceptible from the driveway.

Courtesy of Boyer Percheron Assus
Courtesy of Boyer Percheron Assus

Hidden from onlookers at the back by this beautiful terrace, the villa is developed on the largest part of the plot, almost diagonally and with a north-south orientation. The long and narrow land, that follows a levelled curve, allows for a reduction in embankments and debris, and opens to an extended perspective of the surrounding south and east hills.

Section
Section

Taking the terrain's topography into account, the entrance and the living rooms are arranged in such a way that they look down on the land. The living areas extend to the outside space through a wooden deck, which borders the entire south and east side, and offers views to great scenery and a canopy of beautifully preserved trees. The swimming pool, aligned to the length of the terrace, acts as an extension of the terrace and also profits from this magnificent vista.

Courtesy of Boyer Percheron Assus
Courtesy of Boyer Percheron Assus

The lower floor on level with the natural terrain, accommodates three en-suite bedrooms. The windows are largely protected by the eaves from the above terrace. The large wooden shutters allow the outside terrace space to be closed, offering options to play with the interior and exterior boundaries.

Floor Plan
Floor Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Villa T / Boyer Percheron Assus" 13 Dec 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/570165/villa-t-boyer-percheron-assus> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.