the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. South Korea
  5. apparat-c
  6. 2014
  7. Twin Peaks House / apparat-c

Twin Peaks House / apparat-c

  • 01:00 - 13 November, 2014
Twin Peaks House / apparat-c
Twin Peaks House / apparat-c, © Namsun Lee
© Namsun Lee

© Namsun Lee © Namsun Lee © Namsun Lee © Namsun Lee + 34

  • Architects

  • Location

    Wanju-gun, South Korea
  • Architect in Charge

    Seewoong Lee, Yeonyung Choi, Pedro Ferreira
  • Area

    177.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

© Namsun Lee
© Namsun Lee

Text description provided by the architects. Twin peaks house is a single storey building. This decision is based on maximizing ground floor area to provide ample space for children to freely play and for consideration of how the building blends in with the context. This allows for high ceiling of 5.6meters and spacious attic space which is hardly attainable in a typical Korean apartment.

© Namsun Lee
© Namsun Lee

At the front yard, one gets a glimpse into the interior space. Entrance is connected to the high ceiling communal open space which comprises of kitchen, dining and stepping family theater. Incorporated with the dining is a space that can be partitioned as a guest room. The corridor after the communal space that leads to the bedrooms is wide enough to accommodate for children to study and read and is also visually connected to the kitchen for parent supervision.

Section
Section

On the other side of the corridor is a covered outdoor space for children to play and learn. The adjacency of the children’s bedroom, corridor and outdoor space intends to stimulate children’s curiosity by blurring the indoor and outdoor space. Attics for children are often perceived as dark and scary space. The attic space at the top of the family theater is naturally lit to be more children friendly.

© Namsun Lee
© Namsun Lee

View the complete gallery

About this office
apparat-c
Office
Cite: "Twin Peaks House / apparat-c" 13 Nov 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/566322/twin-peaks-house-apparat-c/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.