We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Kindergarten in Stabio / Studio WE

Kindergarten in Stabio / Studio WE

Kindergarten in Stabio / Studio WE - Table, ChairKindergarten in Stabio / Studio WE - Image 3 of 20Kindergarten in Stabio / Studio WE - FacadeKindergarten in Stabio / Studio WE - Image 5 of 20+ 20

  • Architects: Studio WE
  • Area Area of this architecture project Area :  1848
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2013
  • Photographs
    Photographs :Alexandre Zveiger
Kindergarten in Stabio / Studio WE - Table, Chair
© Alexandre Zveiger

Text description provided by the architects. The kindergarden is a solitary building on a green field. Only paths and walls connect the new building to landscape in order to create a subtle and strong texture of reference points within the site.

Kindergarten in Stabio / Studio WE - Facade
© Alexandre Zveiger

The architectural expression of the compact structure can be detected through few basic elements. The shape of the roof with its geometric waves over the entrance and its skylights defines the elevation of the front facade of the building. The kindergarden is composed by four classes and it lives on the dialogue between the interior rooms and exterior spaces. The typology of each class determinate this relationship.

Kindergarten in Stabio / Studio WE - Image 19 of 20
Section 1

The intention is that children could experiment architecture in a natural and funny way that contribute to their growing. The theme of setting limits in its different varieties guides children in their search for freedom and also privacy. Extroverted and introverted moments alternate in a series defined by the different activities. Horizontal and vertical connections allow the perception of the overall facility from each of its units.

Kindergarten in Stabio / Studio WE - Table, Chair
© Alexandre Zveiger

As in a small town, spaces of different size and shape, light, materials and colours determine a rich and the different identities of the space.

Kindergarten in Stabio / Studio WE - Image 3 of 20
© Alexandre Zveiger

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Stabio, Switzerland

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Kindergarten in Stabio / Studio WE" 01 Oct 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/550947/kindergarten-in-stabio-studio-we> ISSN 0719-8884
© Alexandre Zveiger

斯塔比奥幼儿园 / Studio WE

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.