the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Tourism
  4. Portugal
  5. CG+LSC
  6. 2010
  7. Tourist Office and Landscaping of Quinta do Aido / CG+LSC

Tourist Office and Landscaping of Quinta do Aido / CG+LSC

  • 01:00 - 25 September, 2014
Tourist Office and Landscaping of Quinta do Aido / CG+LSC
Tourist Office and Landscaping of Quinta do Aido / CG+LSC, © Pedro Lobo
© Pedro Lobo

© Ana Neiva © Ana Neiva © Pedro Lobo © Ana Neiva + 11

  • Architects

  • Location

    4690 Cinfães, Portugal
  • Architect in Charge

    Carlos Guimarães, Luis Soares Carneiro
  • Project Year

    2010
  • Photographs

© Ana Neiva
© Ana Neiva

Text description provided by the architects. After the progress of the projects of the Library, the Auditorium and the Tourist office - all projects designed by CG+LSC office - it became evident the necessity of the design and development of landscaping that will bring definition, framework and access to all these buildings.

Floor Plan
Floor Plan

Although the land where these buildings are implanted is largely delimited by pathways and therefore perfectly independent, the truth is that it relates closely with Quinta do Aido which is contiguous to it. Actually, both are part of an extensive and very visible hillside, which, with a new street and the buildings that are to deploy along its route, needed an urgent treatment to give the village of Cinfães a more qualified urbanity.

© Pedro Lobo
© Pedro Lobo

The site where the Tourist office is build is a farm, north facing - as all Cinfães Village - which has excellent prospects on the Douro valley and a steep topography. Quinta do Aido, on the other hand, is the natural extension of this land to the west, with the aggravating circumstance of topography be even more complex, having a narrow and steep "valley bottom" that extends over large slopes with severe pending, difficult access and dense vegetation.

© Ana Neiva
© Ana Neiva

The particular location of this new set, with special emphasis to the Tourist Office, is an opportunity to enhance and qualify space, while generating a symbolic and functional centrality.

Elevation
Elevation

The Tourist office seeks to articulate, in a complex way, the various spaces to which it relates. It defines an element which is enigmatic and gains importance as a place of urban interface and communication with the village and their visitors.

© Pedro Lobo
© Pedro Lobo

The program is relatively simple. The entrance is high and at the bottom of this wide space we can find the employee`s desk.

This monumental piece, presented as an unequivocal sign of modernity, strongly illuminated, also marks its presence by color and its material, which is made of plate cut by laser, forming certainly a attractive element in the region.

© Pedro Lobo
© Pedro Lobo
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Tourist Office and Landscaping of Quinta do Aido / CG+LSC" 25 Sep 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/550129/tourist-office-and-landscaping-of-quinta-do-aido-cg-lsc/> ISSN 0719-8884