We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Traffic House / MLRP

Traffic House / MLRP

© Stamers Kontor© Stamers Kontor© Stamers Kontor© Stamers Kontor+ 15

  • Architects: MLRP
  • Area Area of this architecture project Area:  400 Area:  400
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014 Year:  2014
  • Photographs photographs:  Stamers KontorPhotographs:  STAMERS KONTOR
  • Engineer:Erasmus & Partners
  • Landscape:GHB Landskab A/S
  • Client:City of Copenhagen - CAU
  • Contract Costs:6.000.000 DKK ex. VAT
  • City:Copenhagen
  • Country:Denmark
More SpecsLess Specs
© Stamers Kontor
© Stamers Kontor

Text description provided by the architects. Danish-American Architects MLRP, based in Copenhagen, has completed another gem in Copenhagen Central Park, Fælledparken.

Floor Plan
Floor Plan

Traffic House consists of a modernisation of an existing class room structure, a new workshop and go-kart garage building which are joined by a large roof structure creating a new portal to the popular Traffic Playground at the Central Park in Copenhagen. This is where school classes go to learn about traffic rules and test their skills on site.

© Stamers Kontor
© Stamers Kontor

A particular emphasis is put on creating an optimal environment for kindergartens and schools, visiting the Traffic Playground to play and to learn about traffic rules. MLRP has designed a building that invites children to play at the same time as providing a better visual contact between building and playground.

© Stamers Kontor
© Stamers Kontor

The existing building is updated to current building requirements for daylight and acoustics, as well as meeting the Danish 2015 energy requirements. The entire building process is proving a strong focus on accessibility in the Traffic House.

© Stamers Kontor
© Stamers Kontor

The expression of the building is reflecting the requirement that the building must be closed completely at night and be open and inviting during the day. The transformation from a closed, anonymous building into an accessible and friendly building during the day can be achieved using folding doors in front of all facades. The materials used are black wood, galvanized steel plates, orange lacquered windows and panels and a lush green roof.

© Stamers Kontor
© Stamers Kontor

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Fælledparken, 2100 København Ø, Denmark

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Traffic House / MLRP" 22 Sep 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/548350/traffic-house-mlrp> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.