the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. Chile
  5. Albert Tidy Arquitectos
  6. 2014
  7. DAf Offices / Albert Tidy

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

DAf Offices / Albert Tidy

  • 01:00 - 10 September, 2014
  • Translated by Lorena Quintana
DAf Offices / Albert Tidy
DAf Offices / Albert Tidy, © Pablo Casals-Aguirre
© Pablo Casals-Aguirre

© Pablo Casals-Aguirre © Pablo Casals-Aguirre © Pablo Casals-Aguirre © Pablo Casals-Aguirre + 24

  • Architects

  • Location

    Los Navegantes 1955, Providencia, Santiago Metropolitan Region, Chile
  • Collaborators

    Melisa Ortíz, Sebastián Cruz
  • Project Area

    343.0 m2
  • Project Year

    2014
  • Construction

    Jorge Dacaret.
  • Structures

    Raúl Castellanos
  • Lighting

    Paulina Sir
  • Materials

    Metallic structure, corrugated steel cladding
  • More Specs Less Specs
© Pablo Casals-Aguirre
© Pablo Casals-Aguirre

Text description provided by the architects. The commission consists of the conversion of a dwelling into offices for a creative film and advertising agency. Located in the residential neighborhood of Pedro de Valdivia Norte, adjacent to San Cristobal hill in Santiago, the home of 256 m2 on two levels had an original first floor and lightweight second floor, the product of a later expansion.

© Pablo Casals-Aguirre
© Pablo Casals-Aguirre

The operation involves the reconstruction of a second story building on the existing concrete slab in its entirety. A large window opens to the north and the view of the hill with a 1.3m sill protecting privacy inside. The interior space is therefore an open floor plan that allows for maximum flexibility of use, and its connection is via a double height space that replaces the original staircase with a lighter and more transparent element.

Axonometric
Axonometric

The whole project is designed in two colors: white inside and black outside, so that the volume become invisible at night, and the window appears like a lantern in the neighborhood.

© Pablo Casals-Aguirre
© Pablo Casals-Aguirre

The extension does not try to hide the original house with an "envelope" facade operation, but rather to enter into dialogue with it and release it from its domestic program to accommodate its new use.

© Pablo Casals-Aguirre
© Pablo Casals-Aguirre

 

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Albert Tidy Arquitectos
Office
Cite: "DAf Offices / Albert Tidy" [Oficinas DAf / Albert Tidy Arquitectos] 10 Sep 2014. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <https://www.archdaily.com/545799/daf-offices-albert-tidy/> ISSN 0719-8884