the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Museum
  4. Portugal
  5. P-06 Atelier
  6. 2010
  7. SKIN / P-06 Atelier + JLCG Arquitectos

SKIN / P-06 Atelier + JLCG Arquitectos

  • 01:00 - 9 September, 2014
SKIN / P-06 Atelier + JLCG Arquitectos
SKIN / P-06 Atelier + JLCG Arquitectos, © Ricardo Gonçalves
© Ricardo Gonçalves

© Ricardo Gonçalves © Ricardo Gonçalves © Ricardo Gonçalves © Ricardo Gonçalves + 12

© Ricardo Gonçalves
© Ricardo Gonçalves

Text description provided by the architects. Wayfinding and environmental graphic design project developed in partnership with the architect João Luís Carrilho da Graça, for the Pavilion of Knowledge (Centro de Ciência Viva), a Science Museum in Lisbon.

Elevation Diagram
Elevation Diagram

The intervention started with the environmental design project for the foyer. The intention, due to the versatility on the usage of this space, was to create a texture for a perforated wall with acoustic and lighting purposes. The theme, ASCII (American Standard Code for Information Interchange) is an analogy to museum intents of sharing information.

© Ricardo Gonçalves
© Ricardo Gonçalves

By creating different pattern densities with bigger or smaller cuts, acoustic percentages and the openings in the window areas of the rear rooms were managed. LED white lighting between the wall and the SKIN was balanced with natural light.

© Ricardo Gonçalves
© Ricardo Gonçalves

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Carrilho da Graça Arquitectos
Office
P-06 Atelier
Office
Cite: "SKIN / P-06 Atelier + JLCG Arquitectos" 09 Sep 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/544106/skin-p-06-atelier-jlcg-arquitectos/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments