the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Coffee Shop
  4. LOISIR / Nordic Bros. Design Community

LOISIR / Nordic Bros. Design Community

  • 01:00 - 4 September, 2014
LOISIR / Nordic Bros. Design Community
LOISIR / Nordic Bros. Design Community, Courtesy of Nordic Bros. Design Community
Courtesy of Nordic Bros. Design Community

Courtesy of Nordic Bros. Design Community Courtesy of Nordic Bros. Design Community Courtesy of Nordic Bros. Design Community Courtesy of Nordic Bros. Design Community + 10

  • Architects

  • Location

    7 Itaewon-ro 55na-gil, Yongsan-gu, Seoul, South Korea
  • Architect in Charge

    Yong-hwan Shin
  • Constructor

    Nordic Bros. Design Community / Seong-Won Park
  • Area

    170.0 sqm
  • Project Year

    2014
Courtesy of Nordic Bros. Design Community
Courtesy of Nordic Bros. Design Community

Text description provided by the architects. Loisir is a baking studio & boutique cafe owned and operated by patissier Sookyung Kim about afternoon tea and cake. Loisir got inspiration from the ‘time seeking solitude of life and will interpret and show desserts in France and Japan after Loisir’s own fashion.

Courtesy of Nordic Bros. Design Community
Courtesy of Nordic Bros. Design Community

The client wanted Loisir’s own sensibility interpreted by the designer could be expressed in a space just like the space achromatic colored, unexposed but fascinating itself felt from the dessert cafe Pied, the previous work of Nordic Bros. Design Community, and she wanted to commune with the designer through various themes.

Courtesy of Nordic Bros. Design Community
Courtesy of Nordic Bros. Design Community

During the process of understanding the client, the designer deduced the direction towards the space changeable each season and focused on allowing a margin at important points of the space while concentrating on the layout such as the utilization of interior and exterior spaces separated into two stories and minimization of the traffic line.

First Floor Plan
First Floor Plan

Before selecting materials and colors, the client asked to preserve the appearance(used bricks) as much as we could upon request by the landlord, and the designer put emphasis on the use of unsmooth finish materials such as terracotta and painting of the exposure state to fit in the used bricks.

Courtesy of Nordic Bros. Design Community
Courtesy of Nordic Bros. Design Community

Second floor inspired by an arcade and a corridor. To utilize merits of the previous environment(the house with an open yard and a quiet alley), it blurred the distinction between spaces and emphasized the continuity by arranging the gable roof structure consecutively in a row inside and outside. While providing each table inside and outside with the individual view and leaving a margin for a line for lighting equipment, it used copper as the accent color to express the space image that fell under narcissism.

Second Floor Plan
Second Floor Plan

First floor substantial in the utilization of space. After combining two previous studio apartments into one and placing the baking studio and the stairs going to the cafe upstairs in the center, the staff room, storage, main kitchen, toilet, and office enclosed them in the form of  to minimize the traffic line and fully utilize the space.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Nordic Bros. Design Community
Office
Cite: "LOISIR / Nordic Bros. Design Community" 04 Sep 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/543285/loisir-nordic-bros-design-community/> ISSN 0719-8884