the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Szki Architects
  6. 2011
  7. P2Villa Shinsyo / Szki Architects

P2Villa Shinsyo / Szki Architects

  • 01:00 - 28 August, 2014
P2Villa Shinsyo / Szki Architects
P2Villa Shinsyo / Szki Architects, © Katsuya Suzuki’
© Katsuya Suzuki’

© Katsuya Suzuki’ © Katsuya Suzuki’ © Katsuya Suzuki’ © Katsuya Suzuki’ + 17

© Katsuya Suzuki’
© Katsuya Suzuki’

Text description provided by the architects. Shinsyo is seaside town of Japan. This targeted area is declining every moment. There is no train, limited population, and high vacancies rate. The situation in this town shall indicate a future of Japan. This is a front line to go to decline. Structure of this area greatly depend on the sea. The townscape changes definitely to go along the shoreline. Three lines run along the sea in parallel.

Detail
Detail

The client is living in uptown, and this new house is built to seaside-line as a multipurpose house. It is a guest house to invite many person to, and family of their children may live in the future to spend slowly on the weekend. Such a house is often seen in this area. Because a population decline rapidly, and houses remain, one family owns some houses. The way of using houses is very various. Some houses change meanning for acquaintances, for visitors, and for hobby.

Such a living is extremely suggestive. Life to live in some houses regionally in decided areas. It’s like a P2P(peer to peer)system. P2Villa in Shinsyo will let this situation more activate.

On the site, every direction is surrounded in rich scenery, Mt.Fuji over Suruga Bay, windmill floating in mountains,  port and swimming pool, and downtown. The client minded safety and view in particular. So first of all, structural wall is kept room enough. And plan is swastika-shaped that extend wall of every direction. In this way, strength of billding increases, and “A corner of  huge room” is born. The “huge room” is a virtual room by the behavior of human. The “huge room” involves shore, port, and Mt.Fuji on the horizon, and “A corner of  huge room” will relax people.

Detail
Detail

1.footprint of seasideline 2.almost of all house is closed house in sight 3.extending wall of every direction 4.“A corner of  huge room” is born 5.A corner of  huge room isn't complete in sight 6.window of see viewing 7.mysterious asymmetric outbreak(magenta-roop is closed feeling, cyan-roop is opened feeling )  8.adjustment softly.

© Katsuya Suzuki’
© Katsuya Suzuki’

The building is a material and is clearly limited itself. However, the small space can be filled with big remembrance space if it approach the consciousness of the person by shape of the material.The real area is a small house less than 40 ㎡, but the feeling area with body is very large. The word “corner of a very large room” developed from this logic.

© Katsuya Suzuki’
© Katsuya Suzuki’

View the complete gallery

About this office
Cite: "P2Villa Shinsyo / Szki Architects" 28 Aug 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/540523/p2villa-shinsyo-szki-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.