the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. Indonesia
  5. Atelier TT
  6. 2013
  7. Grha Adhi Media Complex / Atelier TT

Grha Adhi Media Complex / Atelier TT

  • 01:00 - 27 August, 2014
Grha Adhi Media Complex / Atelier TT
Grha Adhi Media Complex / Atelier TT, © Martin Westlake
© Martin Westlake

© Martin Westlake © Martin Westlake © Martin Westlake © Dennis Liandy + 16

  • Architects

  • Location

    Jalan Bintaro, Pondok Aren, South Tangerang City, Banten, Indonesia
  • Architect in Charge

    Jan Steven Tjandra, Lisa Teo, Arddy Berylian, Dennis Liandy, Duhita Anindya Hanifati, Grace Vania
  • Site Area

    3500m2
  • Area

    2900.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Photographs

© Martin Westlake
© Martin Westlake

Text description provided by the architects. Challenge: How does one create an architecture whose purpose is to unify the different businesses together in an innovative way?

Floor Plan
Floor Plan

This was the challenge Atelier TT was given with regards a project brief by a client who owns several businesses. As such, Atelier TT focused on the creation of a social platform which encourages interactions between the occupants and helps to turn neighbours into friends.

© Martin Westlake
© Martin Westlake

The design approach for this media complex takes a new spin to the design of a typical commercial planning of a 4 storey office building. Instead of opting for a four-storey block extrusion, the typical four storey mass is initially splited horizontally into two storey slab blocks. The upper block is then pushed further back in order to create an upper ground floor level, allowing the upper floor tenancies to also enjoy a shop frontage similar to the ones below.

© Martin Westlake
© Martin Westlake

This new upper ground floor platform is then connected to the ground floor via a grand staircase, which is articulated in a united language of a timber platform that has been folded down to meet the ground. As tenancies with the benefit of a shop front tend to attract higher rental returns, this particular arrangement of a ground floor level and upper ground floor level allows the developer to reap higher rental returns while simultaneously creating a social platform for the different businesses within the complex to interact and socialize with each other. This gesture not only benefits the quality of the working environment within the complex, but it also imbues the office complex with a particular recognizable identity that adds further value to the development.

© Dennis Liandy
© Dennis Liandy

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Grha Adhi Media Complex / Atelier TT" 27 Aug 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/539935/grha-adhi-media-complex-atelier-tt/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.