the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Brazil
  5. AMZ Arquitetos
  6. 2013
  7. Salto House / AMZ Arquitetos

Salto House / AMZ Arquitetos

  • 01:00 - 18 August, 2014
Salto House / AMZ Arquitetos
Salto House / AMZ Arquitetos, © Maíra Acayaba
© Maíra Acayaba

© Maíra Acayaba © Maíra Acayaba © Maíra Acayaba © Maíra Acayaba + 16

  • Architects

  • Location

    Salto, Brazil
  • Architect in Charge

    Pablo Alvarenga, Manoel Maia, Adriana Zampieri
  • Area

    640.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Photographs

  • Interior Design

    AMZ arquitetos
  • Structure Engineer

    Ney Costantini
  • Contractor

    José Augusto Dip, Geová Franco
  • Site Area

    2.500 sqm
  • More Specs Less Specs
© Maíra Acayaba
© Maíra Acayaba

Text description provided by the architects. Located in Salto, countryside of Sao Paulo, this is a vacation dwelling for a large family; with a total area of 650m² built on a 2500m² plot.

© Maíra Acayaba
© Maíra Acayaba

The program was spread horizontally on the plot, according to suitable views and sun orientation for the rooms, which sizes and position generated the irregular shape of the building.

© Maíra Acayaba
© Maíra Acayaba

The interior common spaces (garage, laundry and guest bedrooms excluded), are continuous. The kitchen wall is a large sliding panel that allows the integration to the dining room whenever desirable (as shown in the schematic plan).

Isometric
Isometric

Social areas that overlook the valley are all glazed. On the west facade, a wooden vertical brise-soleil was applied in order to protect the living room from the afternoon sun. The bedrooms are protected by sliding louvered doors. In the edges of the house, near the neighbor’s setback limit, blank walls frame the interior views and maintain privacy inside the glazed areas.

© Maíra Acayaba
© Maíra Acayaba

View the complete gallery

About this office
AMZ Arquitetos
Office
Cite: "Salto House / AMZ Arquitetos" 18 Aug 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/537593/salto-house-amz-arquitetos/> ISSN 0719-8884