the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. vEstudio
  6. 2013
  7. House in San Marco / vEstudio

House in San Marco / vEstudio

  • 01:00 - 14 August, 2014
  • Translated by Lorena Quintana
House in San Marco / vEstudio
House in San Marco / vEstudio, © Andrés Negroni
© Andrés Negroni

© Andrés Negroni © Andrés Negroni © Andrés Negroni © Andrés Negroni + 15

  • Architects

  • Location

    Ingeniero Maschwitz, Argentina
  • Project Architect

    Rubén Valdemarin
  • Construction

    Nivel II
  • Project Area

    200.0 m2
  • Project Year

    2013
  • Photography

© Andrés Negroni
© Andrés Negroni

Text description provided by the architects. The project is located in a suburban lot that borders an artificial lake to the south, on the background, so the best views have an unfavorable orientation... This data fully modeled the volume designed in order to shed the least shadow on the garden and to receive the maximum amount of light. The house is conceived as a large balcony over the lake, and orientation problems are offset by walls and double glazing, crossed ventilation in all rooms, eaves and large openings to the front of the lot to catch the northern light.

© Andrés Negroni
© Andrés Negroni

A gallery and a large terrace make up the places of visual connection with the environment and mediate the relationship with the outside and the views. All social spaces on the ground floor were unified to make them more flexible and adapted to different scales of occupation; in turn, a number of elements designate and equip the interior to provide a clear distinction between the different areas. Upstairs only a suite and workspace overlooking the double height make up the intimate space of a couple without children. In the future, the house will extend forward with the bedrooms defining a courtyard that will also serve as entrance, protecting the interiors from the street and opening the rooms to the north.

© Andrés Negroni
© Andrés Negroni

The spatial and material continuity is the resource used to achieve a large and expansive environment in a few square meters; transparency, visual connection and color repetition define the unit of the building. Furthermore the variation in height and ceiling material, the surface finishes and the position of the equipment generate the functional differentiation for each environment.

© Andrés Negroni
© Andrés Negroni

A simple structure of thin metal columns support a more complex exposed slab, which through beams, brackets and cantilevers takes different heights to give an optimal scale for each environment. Upstairs, a light wood-frame roof is supported by exposed concrete beams, so the structural system is shown explicitly and becomes the constructive language. Some walls are clad in San Luis slate, while the rest of the house has the same finish with arid gray color aggregate.

© Andrés Negroni
© Andrés Negroni

View the complete gallery

About this office
Cite: "House in San Marco / vEstudio" [Casa en Barrio Privado San Marco / vEstudio] 14 Aug 2014. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <https://www.archdaily.com/536590/house-in-san-marco-gated-community-vestudio/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.