the world's most visited architecture website

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects


Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.


Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »


All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.


Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Coffee Shop
  4. China
  5. Pro-Form Architects
  6. 2011
  7. Dashun Pavilion / Pro-Form Architects

Dashun Pavilion / Pro-Form Architects

  • 01:00 - 19 July, 2014
Dashun Pavilion / Pro-Form Architects
Dashun Pavilion / Pro-Form Architects, © LV Hengzhong
© LV Hengzhong

© LV Hengzhong © LV Hengzhong © LV Hengzhong © LV Hengzhong + 16

  • Architects

  • Location

    Shanghai, China
  • Design Team

    WANG Fangji, YIN Wei, SONG Zhuoer, XIAO Xiao, NIE Xin
  • Project Year

© LV Hengzhong
© LV Hengzhong

Text description provided by the architects. Dashun Pavilion stretches along the curved road in the park, and then bends into the site. The convex arc part parallel to the road consists of a teahouse and gift shop, while the toilet is located further away from the road. The Park Information Control and Management Offices are in the end of the curve. This arrangement exposes the teahouse and gift shop to the road, making them the most public parts of all the functions.

Floor Plan
Floor Plan

At the same time, the park management offices at the end of the curve are hidden inside, which have a sense of privacy in the wide open space without any enclosure of walls. The toilet between the teahouse and the offices provides an easy access for the public while maintaining a modest.

There is a long wooden bench against the facade facing the road. It makes for an appropriate transition from the building to the public road. The hanging glass “fringes” of the canopy not only offers a shelter to the long bench, but also reduces the building’s scale. Seen from the park, the glass reflecting the surrounding scenery, reduces the building’s physical presence, and brings the building a vivid sense in the rainy and overcast climate in Southern China.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Dashun Pavilion / Pro-Form Architects" 19 Jul 2014. ArchDaily. Accessed . <> ISSN 0719-8884
© LV Hengzhong

上海大顺屋 / Pro-Form Architects