the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Institutional Buildings
  4. The Netherlands
  5. Bekkering Adams Architects
  6. 2008
  7. Schuurman Group / Bekkering Adams Architects

Schuurman Group / Bekkering Adams Architects

  • 01:00 - 20 July, 2014
Schuurman Group / Bekkering Adams Architects
Schuurman Group / Bekkering Adams Architects , © Digi Daan
© Digi Daan

© Christian Richters © Digi Daan © Digi Daan © Digi Daan + 20

© Digi Daan
© Digi Daan

Text description provided by the architects. The new accommodation for the Schuurman Group is located on a prime location, seen from the highway A9 in the North of the Netherlands, and adjacent to a nature reserve. It is designed as a freestanding object, whereby each side has its own specific character and appearance. The volume is uplifted at the corners to give room to the special functions of the program.

Section
Section

The building has an efficient layout with a 12-meter high single-storey warehouse and 3 floors of office space. On the top floor a patio-garden across the building brings light deep into the building. It also provides a visual and physical link between the offices and the warehouse-area. In this way the patio works as an important spatial, as well as organising element, while connecting the warehouse and office space.

© Digi Daan
© Digi Daan

In the building several sustainable measures are incorporated, such as concrete floor slabs as thermal active system, subterranean hot & cold storage, and a low energy lighting and control system, set up as a Philip's pilot project.

© Christian Richters
© Christian Richters

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Bekkering Adams Architects
Office
Cite: "Schuurman Group / Bekkering Adams Architects " 20 Jul 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/524550/schuurman-group-bekkering-adams-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments