the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Visitor Center
  4. China
  5. Vector Architects
  6. 2014
  7. Kunshan Visitor Center / Vector Architects

Kunshan Visitor Center / Vector Architects

  • 00:00 - 3 July, 2014
Kunshan Visitor Center / Vector Architects
Kunshan Visitor Center / Vector Architects, © Su shengliang
© Su shengliang

© Su shengliang © Su shengliang © Su shengliang © Su shengliang + 29

  • Architects

  • Location

    Kunshan, Suzhou, Jiangsu, China
  • Architect in Charge

    Gong Dong
  • Project Architects

    Zhimin Zhou, Xiangdong Kong, Feng Xu, Ran Huo
  • Project Advisor

    Nan Wang
  • Area

    280.0 sqm
  • Project Year

    2014

Text description provided by the architects. Sited in southeast corner of Yuefeng Island Eco-farm alongside the Yang Cheng Lake, Kunshan,the visitor center consists of a multi-functional activity space, a pet dorm, and a preserved house used as office. Our design task is to explore how architecture should be integrated into such a context, to create a new and unique place, however harmonize with nature.

© Su shengliang
© Su shengliang

 The empty flatness of the site is an essential character that we believe the design should respond to. The architecture appears as 2 horizontal translucent screens from the farm side. The first screen is made of perforated Cor-Ten steel. The corrugation reinforces the material and ultimately saves the supporting stud system at the back. The second screen surface is made of wood louver.

Floor Plan
Floor Plan

The corridor behind it connects the three major programs of the building. Both surfaces allow the penetration of wind, light and vision. While protecting the space from the western sun, they as well establish a blurred view of farm landscape for the people in the space. The translucencies are sensitive of capturing the light, subtly shift the architectural image through the different season, weather, and the time of the day. 

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Vector Architects
Office
Cite: "Kunshan Visitor Center / Vector Architects" 03 Jul 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/521516/kunshan-visitor-center-vector-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.