the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Extension
  4. Denmark
  5. Primus Arkitekter
  6. 2014
  7. The Birds Nest / Primus Arkitekter

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

The Birds Nest / Primus Arkitekter

  • 01:00 - 2 July, 2014
The Birds Nest / Primus Arkitekter
The Birds Nest / Primus Arkitekter, Courtesy of Primus Arkitekter
Courtesy of Primus Arkitekter

Courtesy of Primus Arkitekter Courtesy of Primus Arkitekter Courtesy of Primus Arkitekter Courtesy of Primus Arkitekter + 15

  • Architects

  • Location

    Randbølvej 67, 2720 Vanløse, Denmark
  • Area

    130.0 sqm
  • Project Year

    2014
Courtesy of Primus Arkitekter
Courtesy of Primus Arkitekter

Text description provided by the architects. The extension was to be fitted in without reducing the area of the playground, and respecting an existing copper beech.

Section
Section

This was done by lovering the terrain, raising the building and incorporating playground storage and technical installations underneath it, thereby freeing up extra space for the playground. The cantilevers create versatile intimate spaces on the playground.

Courtesy of Primus Arkitekter
Courtesy of Primus Arkitekter

The skewed volume brakes down the scale of building and subdivides the interior space, to create a more intimate atmosphere for the children. Windows in each corner gives close contact to the playground.

Courtesy of Primus Arkitekter
Courtesy of Primus Arkitekter

All construction is done in timber. The facade is clad in pine lists.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "The Birds Nest / Primus Arkitekter" 02 Jul 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/520780/the-birds-nest-primus-arkitekter/> ISSN 0719-8884