the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Community Center
  4. Vietnam
  5. a21studio
  6. 2014
  7. The Chapel / a21 studio

The Chapel / a21 studio

  • 01:00 - 28 June, 2014
The Chapel / a21 studio
The Chapel / a21 studio, Courtesy of a21 studio
Courtesy of a21 studio

Courtesy of a21 studio Courtesy of a21 studio Courtesy of a21 studio Courtesy of a21 studio + 15

  • Architects

  • Location

    Ho Chi Minh City, Vietnam
  • Area

    140.0 sqm
  • Project Year

    2014
Section
Section

Text description provided by the architects. The Chapel is a community space in a new urban ward on the outskirt of Hochiminh city, Vietnam. As the result of estate crisis, the surrounding area is lacking of communal centers; therefore, the Chapel is designed to be the place for people, especially the youth, to participate in activities such as conferences, weddings, exhibitions or enjoying a light coffee and snack.

Courtesy of a21 studio
Courtesy of a21 studio

Located in a 10x20m land rented in 10 years, The Chapel takes advantages of materials from the owner’s previous projects such as steel frames, metal sheets... Moreover, by using steel as the main structure material, it not only makes the foundation lighter, but also helps shorten the construction period than normal, and saving cost as well. The portal frame is made by dual 40×80 steel columns with 40x40 steel braces connecting to white painted metal sheets; so from a distance look, the building appears as a white chapel.

Floor Plan
Floor Plan

However, the available steels are not strong enough; columns and beams are considered to stabilize for the entire building. A tree shaped steel column with 90x90 steel bars is applied to be the only structure that appears inside the Chapel. This either gives an aesthetic look to the Chapel or saves more space on the ground for different activities. Inside, the chapel is the single space covered by a pure white. The multi-layer colorful curtains are orderly arranged and placed in the opens to add more colors to the entire space as well as soften the coldness of the metal frames. In addition to nature feelings, wood in its rustic look are also applied for floor and furniture besides the layouts of gardens around the building.

Courtesy of a21 studio
Courtesy of a21 studio

Finally, the Chapel is a community space for the youth in a new urban area. In order to adapt multiple operations and deal with short term rent, a steel portal frame supported by a single tree shaped column is employed. Additionally, colorful curtains and natural materials are used to boost the entire space.

Courtesy of a21 studio
Courtesy of a21 studio

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "The Chapel / a21 studio" 28 Jun 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/519132/the-chapel-a21-studio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments