the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. News
  3. Coffey Architects Design New Research Center for London's Science Museum

Coffey Architects Design New Research Center for London's Science Museum

Coffey Architects Design New Research Center for London's Science Museum
Coffey Architects Design New Research Center for London's Science Museum, © Coffey Architects
© Coffey Architects

Coffey Architects has won a competition to design a new research centre for the Science Museum in South Kensington, London. Designed to enable a “new level of integration between exhibitions and research,” the new centre will act as a portal for over 500,000 items contained within the Wroughton Library.

Occupying the ground and first floors of the museum’s Welcome Wolfson Building, the project will be defined by two simple elements: the “bookcase” and the “canopy.” With the bookcase devoted to research, the canopy will fill the space with warm, natural light to create a welcoming atmosphere for both researchers and the public. 

“The scheme itself is a simple idea to recreate the feeling of sitting under a tree, on a summer’s day, reading a book,” described practice director Phil Coffey. “The proposed canopy will create light and acoustic conditions conducive for study, as well as offering a unique space with a strong identity to be enjoyed by both casual and academic users.”

© Coffey Architects
© Coffey Architects
Diagram. Image © Coffey Architects
Diagram. Image © Coffey Architects

All activity will be centered around the main reading room. A small stair will provide access to a bright upper mezzanine with common room and staff areas, while a timber-lined research bar and private study area are located amongst the main bookstacks below. The entire room will be “bathed with dappled light from thousands of small oculi set within the double height translucent canopy above.”

The centre is planned for completion in 2015. 

View the complete gallery

About this author
Karissa Rosenfield
Author
Cite: Karissa Rosenfield. "Coffey Architects Design New Research Center for London's Science Museum" 04 Jun 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/513107/coffey-architects-design-new-research-center-for-london-s-science-museum/> ISSN 0719-8884
Read comments