the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. The Netherlands
  5. Studio Klink
  6. 2007
  7. Villa Peet / Studio Klink

Villa Peet / Studio Klink

  • 00:00 - 13 August, 2008
Villa Peet / Studio Klink
Villa Peet / Studio Klink

Villa Peet / Studio Klink Villa Peet / Studio Klink Villa Peet / Studio Klink Villa Peet / Studio Klink + 9

  • Architects

  • Location

    Lelystad, The Netherlands
  • Concept

    Alice in Wonderland
  • Client

    Michel and Riekje Peet
  • Area

    220.0 m2
  • Project Year

    2007

Text description provided by the architects. When i asked the architect about the rabbits on the pictures, he told me their refer to the white rabbit Alice follows to Wonderland. As he describes on the project´s description Villa Peet was designed as a sequence of contrasting spatial experiences. These contrasts create a feeling of entering new worlds behind a series of rabbit holes.

Villa Peet was designed as a sequence of contrasting spatial experiences. These contrasts create a feeling of entering new worlds behind a series of rabbit holes. The absence of traditional interior doors gives the ground floor a sence of continuity, although the different space are well defined.

On the upper floor the guest rooms are divided from the private bedrooms by the voids in the kitchen. Seen from the street the house seems to be a very closed volume without windows and just one corner with glass and a door. Despite this first impression the house is very light and transparant and gives views to the garden from everywhere in the house. The rooms are orientated to the sides and the back because of the clients wish for privacy.

The plans are organised in a way that the further from the street they are more private they become.

View the complete gallery

About this office
Studio Klink
Office
Cite: "Villa Peet / Studio Klink" 13 Aug 2008. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/5131/villa-peet-studio-klink/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

Peet别墅 / Studio Klink