the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Yamazaki Kentaro Design Workshop
  6. 2014
  7. House in Kashiwa / Yamazaki Kentaro Design Workshop

House in Kashiwa / Yamazaki Kentaro Design Workshop

  • 01:00 - 19 May, 2014
House in Kashiwa / Yamazaki Kentaro Design Workshop
House in Kashiwa / Yamazaki Kentaro Design Workshop, Courtesy of Naoomi Kurozumi Architectural Photographic Office
Courtesy of Naoomi Kurozumi Architectural Photographic Office

Courtesy of Naoomi Kurozumi Architectural Photographic Office Courtesy of Naoomi Kurozumi Architectural Photographic Office Courtesy of Naoomi Kurozumi Architectural Photographic Office Courtesy of Naoomi Kurozumi Architectural Photographic Office + 15

  • Structure

    Timber
  • Major Interior and Exterior Structure

    Exterior galbarium interior plywood OSCL
  • Structural Design

    ASD /Ryuji Tabata, Takayuki Tabata
  • Site Area

    182.69 sqm
  • More Specs Less Specs
Courtesy of Naoomi Kurozumi Architectural Photographic Office
Courtesy of Naoomi Kurozumi Architectural Photographic Office

Text description provided by the architects. A “container” that changes as you design and live in it, and design it, on top of the challenge of living in such a house must continue to give you the pleasure of living there. Clothes, kitchen goods and other things related to their hobbies can be freely placed, and their living space can be filled with things that promote enjoyment and happiness in their lives.

Courtesy of Naoomi Kurozumi Architectural Photographic Office
Courtesy of Naoomi Kurozumi Architectural Photographic Office

During the design stage, a new addition to their family arrived to add to the enjoyment of their home.

Without defining or limiting the future possibilities of this family, we designed a house that allows for flexibility within their daily lives, such as hobbies and family.

Floor Plan
Floor Plan

The construction of the building is made by forming 4 boxes, each box divided into 2 layers around a central space which acts as the hub of the home in which the family gathers.

The first layer of each box functions as the kitchen, bedroom, plumbing area, and work space.

Courtesy of Naoomi Kurozumi Architectural Photographic Office
Courtesy of Naoomi Kurozumi Architectural Photographic Office

The second layer has intentionally been left blank so the areas can create space suitable for their increasing hobbies, or wardrobes or a children’s room.

Particularly the children’s room should be left up to the child to design.

Courtesy of Naoomi Kurozumi Architectural Photographic Office
Courtesy of Naoomi Kurozumi Architectural Photographic Office

Each space meets the minimum size required for the designated function, such as the kitchen and bathroom, by 910 modules. They act as not rooms but function spaces and the central hub is an open ceiling space where the 4 boxes, each with a function contributing to their daily lives are gathered around this central space. Without limiting it to 910 modules, I positioned the angle of the central space and boxes so that from all windows the view is of trees or the sky, not the neighbouring house or their windows. Also the angle between the kitchen and adjacent boxes on both layers allows a clear view from the kitchen to the box, especially in the event that the box is used as a children’s room.

Section
Section

This house, born of long, fruitful discussions with the client creates a space where I hope the family and the building itself can grow close together.

View the complete gallery

About this office
Yamazaki Kentaro Design Workshop
Office
Cite: "House in Kashiwa / Yamazaki Kentaro Design Workshop" 19 May 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/506426/house-in-kashiwa-yamazaki-kentaro-design/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
Courtesy of Naoomi Kurozumi Architectural Photographic Office

一座没有房间的日本住宅 / Yamazaki Kentaro Design Workshop