We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

House Engan / Knut Hjeltnes

House Engan / Knut Hjeltnes

Courtesy of Knut HjeltnesCourtesy of Knut HjeltnesCourtesy of Knut HjeltnesCourtesy of Knut Hjeltnes+ 17

Oslo, Norway
  • Architects: Knut Hjeltnes
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2009 Year:  2009
  • Photographs Photographs:  Knut Hjeltnes
  • Collaborators:Øystein Trondahl, Nils Ole Bae Brandtzæg, Nils Erik Hjorth Joneid, Sieglinde Muribø
  • City:Oslo
  • Country:Norway
More SpecsLess Specs

Axonometric
Axonometric

The importance of keeping the characteristic rock formation of the site and the dramatic view shaped the house.

Courtesy of Knut Hjeltnes
Courtesy of Knut Hjeltnes

The first floor of terraced concrete is carefully adjusted to the site, to avoid any alteration of the rocky hills, and keep an imtimate connection with the ground.

A wooden volume – a shape typical for traditional norwegian housing – is placed on top of the lower concrete body. This volume contains the more private functions of the house.


Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House Engan / Knut Hjeltnes" 27 Mar 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/490004/house-engan-knut-hjeltnes> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.