We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Spring / Joey Ho Design

Spring / Joey Ho Design

© Dick Liu© Dick Liu© Dick Liu© Dick Liu+ 9

  • Architects: Joey Ho Design
  • Area Area of this architecture project Area:  697
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2013
  • Photographs Photographs:  Dick Liu
  • Architect In Charge:Joey Ho
  • Design Team:Noel Chan
  • Branding Design:Eddy Yu, Hung Lam
  • City:Hong Kong
More SpecsLess Specs
© Dick Liu
© Dick Liu

Text description provided by the architects. Spring is a newly established learning center for children with the aim to help them achieve their development and learning potential during the crucial growth years. With this philosophy in mind, the designer came up with a concept that would enrich the learning experience -- dual perspective. By bringing together the perspectives of a child and an adult, and manifested in the space, furniture and details, it is hoped to facilitate a dialogue and interaction between the children, parents and educators.

© Dick Liu
© Dick Liu

Throughout the centre, fairy tale-like cliches gave way to a neutral palette of white, light green, pastel blue and wood, with a few touches that bring back happy childhood memories. The tree houses and swings in the cafe are inspired by the outside greenery, and a hilly relief feature create cozy cocoons for reading or internet surfing.

Floor Plan
Floor Plan

Two furniture systems catering to children and adults respectively have been designed and placed together in the various functional spaces. For example, the reception counter is fitted with stairs to allow kids to climb up and communicate with the staff directly. The cooking studio is modeled after a professional kitchen, equipped with stainless steel worktops and kitchen equipment which are reduced to child dimensions to give about an authentic cooking experience. Likewise, the bathroom features a dual height washbasin in the form of a fountain, which lets adults and children share the same facility and thereby forging a closer relationship.

© Dick Liu
© Dick Liu

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Centre Point, 181-185 Gloucester Road, Wan Chai, Hong Kong (SAR)

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Spring / Joey Ho Design" 14 Mar 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/485970/spring-joey-ho-design> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.