the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. DYGSA
  6. 2013
  7. Hinanai Village House / DYGSA

Hinanai Village House / DYGSA

  • 01:00 - 11 March, 2014
Hinanai Village House / DYGSA
Hinanai Village House / DYGSA, Courtesy of DYGSA
Courtesy of DYGSA

Courtesy of DYGSA Courtesy of DYGSA Courtesy of DYGSA Courtesy of DYGSA + 20

  • Architects

  • Location

    Hiroshima, Japan
  • Area

    91.0 sqm
  • Project Year

    2013
Hinanai Village House / DYGSA, Courtesy of DYGSA
Courtesy of DYGSA

Text description provided by the architects. The house is ideally suited for the client’s family of four – parents and two kids – with the purpose of spending weekends in the natural environment.

It is situated on the top of a hill with the spectacular view over the surrounding area. The one-story house is in the shape of a square with sides that are 9.5m long. It stands on the front edge of the lot of about 2000㎡, so the facade of the house shuts out the sight of the garden from the side of the road.

Courtesy of DYGSA
Courtesy of DYGSA

The main partition wall meets the ends at angles 80 and 100 degrees, which widens the view from the inside into the outside and raises awareness about the natural surroundings. The path made of concrete and leading to the front wooden sliding door stretches to the inside space and reaches the glass sliding doors on the opposite side of the house.

So when you open the front door, you get the feeling as if the inside space is the continuation of the outside one, and that makes it possible to bring the outdoor activities inside. The line of the inside concrete path focuses on the old red pine tree in the garden.

Floor Plan
Floor Plan

Thus, the glass doors' frame acts as a picture frame with the natural landscape in it. Moreover, on opening the inside sliding doors separating the wooden floor space and the concrete floor space, you get one spacious room. In this way the ordinary and extraordinary activities blend in one splendid hybrid space.

Courtesy of DYGSA
Courtesy of DYGSA

View the complete gallery

About this office
DYGSA
Office
Cite: "Hinanai Village House / DYGSA" 11 Mar 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/484832/hinanai-village-house-dygsa/> ISSN 0719-8884