We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

School Gymnasium in Neuves Maisons / Giovanni PACE architecte + abc-studio

School Gymnasium in Neuves Maisons / Giovanni PACE architecte + abc-studio

© Cyrille Lallement© Cyrille Lallement© Cyrille Lallement© Cyrille Lallement+ 45

© Cyrille Lallement
© Cyrille Lallement

Text description provided by the architects. Like a jewel box, the project unfolds inside. Raw concrete facades are printed by natural wood during coffering, and shows a sustainability in a heterogeneous context. 

© Cyrille Lallement
© Cyrille Lallement

Inside the concrete box, walls and ceiling are natural wood coated: warm and acoustic ambience. natural light from roof is soft and diffuse for sport practice.

Plan
Plan

Self compacting concrete wood textured. Wood tannin gives the change in color of concrete. The angle is a cantilever of 18meters x 13meters.

© Cyrille Lallement
© Cyrille Lallement

Interior ceiling is natural meleze wood with acoustic textile. Concrete floor in changing rooms, sport floor in the sport room.

© Cyrille Lallement
© Cyrille Lallement

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Rue des Fourrières, 54230 Neuves-Maisons, France

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "School Gymnasium in Neuves Maisons / Giovanni PACE architecte + abc-studio" 11 Mar 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/484764/school-gymnasium-in-neuves-maisons-giovanni-pace-architecte-abc-studio> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.