We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

House in Kitakarasuyama / Mizuishi Architect Atelier

House in Kitakarasuyama / Mizuishi Architect Atelier

House in Kitakarasuyama / Mizuishi Architect Atelier - Windows, FacadeHouse in Kitakarasuyama / Mizuishi Architect Atelier - WindowsHouse in Kitakarasuyama / Mizuishi Architect Atelier - Countertop, Beam, WindowsHouse in Kitakarasuyama / Mizuishi Architect Atelier - Windows, Beam, Handrail+ 31

Setagaya, Japan
More SpecsLess Specs
House in Kitakarasuyama / Mizuishi Architect Atelier - Windows, Facade
© Hiroshi Tanigawa

House in Kitakarasuyama / Mizuishi Architect Atelier - Image 24 of 31
Basement

This is a small house built in the corner plot that is before coming to a dead end. Residents are husband and wife and two young boys. It is the location of the favorable conditions facing the roads in south and east. But because the neighborhood residents come and go , it was a challenge how to take the outside and how to open the inside, even while making living areas calm.

House in Kitakarasuyama / Mizuishi Architect Atelier - Windows, Beam
© Hiroshi Tanigawa

The building is 5.58m square and have a three-layer structure including a lower ground floor.Each floor is divided into loosely by Wooden gate frames that is crossing in cruciate, and thereby makes the recessed “IN space” of the northwest and the opening-like “OUT space” of the southeast.

House in Kitakarasuyama / Mizuishi Architect Atelier - Windows, Facade
© Hiroshi Tanigawa

“IN space” is 3.6m square in each floor, is protected and functional place.In particular, big bathroom (in the small house) of the middle floor characterizes this house.

House in Kitakarasuyama / Mizuishi Architect Atelier - Windows
© Hiroshi Tanigawa

”OUT space” is a place that takes in the external elements by the window of the big and small.It is assumed the usage of non-limiting and fluid, amd the space create another corner plot in the house by enclosing in L-form facing the two roads. ”OUT space” are inner eavas space and environmental buffer zone for “IN space”

House in Kitakarasuyama / Mizuishi Architect Atelier - Image 31 of 31
Section

In addition, four sliding doors run on the crossing gate frame. They change the relationship of IN / OUT space by separating or connecting each other by how it is used and change of seasons. That sliding doors of each floor is, BF : non-clear , 1F : semi-clear , 2F : clear. And Because their size is unified, you can set up them to anywhere in BF or 1F or 2F.

By crossing gate boundary exists symbolically, there are ambiguous spaces and some outside-like places in the house,and let those relationships mix more. It became the house which could find various places to stay and possibillity in this small cube.


Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House in Kitakarasuyama / Mizuishi Architect Atelier" 06 Mar 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/483119/house-in-kitakarasuyama-mizuishi-architect-atelier> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.