the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. ALTS Design Office
  6. 2014
  7. Agui House / ALTS Design Office

Agui House / ALTS Design Office

  • 01:00 - 5 March, 2014
Agui House / ALTS Design Office
Agui House / ALTS Design Office, Courtesy of ALTS Design Office
Courtesy of ALTS Design Office

Courtesy of ALTS Design Office Courtesy of ALTS Design Office Courtesy of ALTS Design Office Courtesy of ALTS Design Office + 20

  • Architects

  • Location

  • Architect in Charge

    Sumiou Mizumoto, Yoshitaka Kuga
  • Area

    121.0 sqm
  • Project Year

    2014
Courtesy of ALTS Design Office
Courtesy of ALTS Design Office

Text description provided by the architects. This house features an engawa, which means that the space between the interior and the exterior are horizontally arranged, as commonly seen in classic Japanese architecture. In this project, we tried to create a verstatile space so that the inhabitants can live even better lives.

Arrangement Floor Plan
Arrangement Floor Plan

The site in the southeastern corner allows the engawa to connecting to living room which opens to an exterior space. Pillars and walls obscure the boundary between interior and exterior, as seen in shrines and temples.

Courtesy of ALTS Design Office
Courtesy of ALTS Design Office

This "in-between" acts as a buffer while protecting interior space against external elements.

Courtesy of ALTS Design Office
Courtesy of ALTS Design Office

View the complete gallery

Cite: "Agui House / ALTS Design Office" 05 Mar 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/482758/agui-house-alts-design-office/> ISSN 0719-8884