the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Italy
  5. Studio x Architettura
  6. 2011
  7. Little House on the House / Studio x Architettura

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Little House on the House / Studio x Architettura

  • 01:00 - 28 February, 2014
Little House on the House / Studio x Architettura
Little House on the House  / Studio x Architettura, © Raffaele Cetto
© Raffaele Cetto

© Raffaele Cetto © Raffaele Cetto © Raffaele Cetto © Raffaele Cetto + 17

  • Construction

    Self-built
© Raffaele Cetto
© Raffaele Cetto

© Raffaele Cetto
© Raffaele Cetto

In winter time when the leafs fall down from the trees, you can see what they hide and Tenna’s hill shows itself as a composition of graduates terraces towards Caldonazzo’s lake. Between them you can glimpse small sheds used to store agricultural tools. These sheds are usually made by local stone and their roof can be built in different ways. This project involves the renovation of one of these.

Longitudinal Section
Longitudinal Section

When we were appointed for this project, the stone shed was in very bad conditions: the roof was collapsing and the external walls were about to fall down with it. We decided to restore it keeping as much as possible the original features because we wanted the shed to be well integrated into the surrounding landscape.

Within the original walls perimeter we inserted an independent and different element to be read separately from the stone walls. This element is composed by two parts: a wooden volume and an iron one which serves as entrance and as landscaping telescope. Both elements were dry-built and then lowered inside the stabilized stone walls.

View the complete gallery

About this office
Studio x Architettura
Office
Cite: "Little House on the House / Studio x Architettura" 28 Feb 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/480140/little-house-on-the-house-studio-x-architettura/> ISSN 0719-8884