the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Store
  4. Spain
  5. RAS Arquitectos
  6. 2013
  7. La Perla / RAS Arquitectos

La Perla / RAS Arquitectos

  • 01:00 - 29 January, 2014
  • Translated by Lorena Quintana
La Perla / RAS Arquitectos
La Perla / RAS Arquitectos, © Sara Baeza
© Sara Baeza

© Sara Baeza © Sara Baeza © Sara Baeza © Sara Baeza + 10

  • Architects

  • Location

    03295 Perleta, Alicante, Spain
  • Project Architects

    Prócoro Del Real, Antoni Baile
  • Collaborators

    Maribel Monllor, Sara Baeza, Francisco Baeza, Ana García Navarro y Antonio Durá Sempere
  • Project Area

    56.0 m2
  • Project Year

    2013
  • Photography

    Sara Baeza
© Sara Baeza
© Sara Baeza

Text description provided by the architects. The booth is yet another object of the agricultural landscape surrounding the district of Perleta. It is a metal piece constructed of profiles and sheets, a product of the prefabrication resembling other elements of the environment such as silos, greenhouses or agricultural facilities.

© Sara Baeza
© Sara Baeza

Simple finishes in wood and metal form a linear and transparent piece, with veils of steel that diffuse light and open up to the square where the project is located, next to a community center and a school. The booth becomes urban furniture with small gestures like a wooden bench that lights the entrance, or flooring that lets existing trees through, providing comfort to the square and building a boundary separating it from the road.

Plan
Plan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
RAS Arquitectos
Office
Cite: "La Perla / RAS Arquitectos" [La Perla / RAS Arquitectos] 29 Jan 2014. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <https://www.archdaily.com/471042/la-perla-ras-arquitectos/> ISSN 0719-8884