the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Churches
  4. Portugal
  5. Bruno Dias arquitectura
  6. 2013
  7. Capela / Bruno Dias arquitectura

Capela / Bruno Dias arquitectura

  • 01:00 - 30 December, 2013
Capela / Bruno Dias arquitectura
Capela / Bruno Dias arquitectura, © Hugo Santos Silva
© Hugo Santos Silva

© Hugo Santos Silva © Hugo Santos Silva © Hugo Santos Silva © Hugo Santos Silva + 14

Floor Plan
Floor Plan

Text description provided by the architects. Situated in a village near the town of Ansiao, is a chapel that after abandoned and abused, continues to prove its soundness. Although he continued to be consumed by time resting in silence, waiting for a guarantee of its maintenance, use.

© Hugo Santos Silva
© Hugo Santos Silva

He was in an advanced state of degradation. However over time arise some interventions that damaged the experiences of the chapel and its structural condition.

© Hugo Santos Silva
© Hugo Santos Silva

After a thorough analysis of the history of the chapel, history records and experiences of the former inhabitants, the project started in 2010 for the first time in its history, affected the entire building. Complex process which was seconded and sobreposeram activities of restoration, rehabilitation and restoration.

© Hugo Santos Silva
© Hugo Santos Silva

It proposed to repay the missing comfort in the space, giving it a character of permanence. Through a set of interventions intended to bring internal coherence to the whole of the operations provided in the building in consideration Memory Chapel.

© Hugo Santos Silva
© Hugo Santos Silva

This project was based on the revitalization of the chapel interior space, creating a harmonious space, a particularly sensitive program, developing a language we always based on respect for the existing heritage and its architectural character.

© Hugo Santos Silva
© Hugo Santos Silva

Recover the asymmetric arrangement of the interior, the historical memory of the building, establishing relationships analogy with the functional core of the existing battered and mutilated it would regain its old dimensions. The new construction system based, wherever possible the recovery of the original structures, replacing the old wooden beams, which however had collapsed or disappeared.

© Hugo Santos Silva
© Hugo Santos Silva

The new spatial configuration would change the relationship between the void and the built environment, proposing more close relation ships with comfort. 

© Hugo Santos Silva
© Hugo Santos Silva

Great spatial richness clarified by changing its scale with the program, in which the lights, transparencies and broad prospects assumed a leading role in defining the new spaces, taking as its premise the existing avowedly abstract and scenographic white walls, conveying calm and lightness to the space, staging religious spatiality, ensuring a current intervention, respecting the existing heritage and its architectural character, giving it a scenographic spatiality reusing existing objects, thus creating its identity based on the history values​​.

© Hugo Santos Silva
© Hugo Santos Silva

Project developed in line with the villagers, removing them as much experience history in the chapel, thus ensuring an intervention experienced by everyone, creating a closeness of dwelling premature.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Bruno Dias arquitectura
Office
Cite: "Capela / Bruno Dias arquitectura" 30 Dec 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/462534/capela-bruno-dias-arquitectos/> ISSN 0719-8884