All
Projects
Products
Events
Competitions

Myrtus Convention Center / Ramon Esteve

Myrtus Convention Center / Ramon Esteve

Courtesy of Ramon Esteve Cortesía de Ramón Esteve Cortesía de Ramón Esteve Cortesía de Ramón Esteve + 14

Community  · 
Puçol, Spain
  • Architects Authors of this architecture project Ramon Esteve
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2009
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Troll
Courtesy of Ramon Esteve
Courtesy of Ramon Esteve

Text description provided by the architects. The idea of the project is to generate a building which serves to accommodate large events for up to a thousand people. The organic geometry of the building, designed on a circular grid, generates continuous and fluid spaces, inducing free movement in a flexible space.

Courtesy of Ramon Esteve
Courtesy of Ramon Esteve

The sinuous line that generates the building envelope in plan gives it a gentle nature. Following this line, we design an alternating sequence of glass and white concrete planes, that tear the volume vertically along the perimeter of the building. Inside, these intermittent openings generate a space that is visually connected with the garden, and the interior / exterior boundaries blur. Only the walls that enclose the auxiliary program are shown as rigid and closed cores, around which the different areas are configured.

Cortesía de Ramón Esteve
Cortesía de Ramón Esteve

The program is designed on three floors, the ground floor houses the kitchen and conference rooms with different possibilities of being compartmentalized. This gives the interior a dynamic character and can generate separate rooms. On the first floor are the offices and restaurant, and parking and other services are located in the basement.

Cortesía de Ramón Esteve
Cortesía de Ramón Esteve

The structural typology adopted allows 22-meter spans without intermediate supports, facilitating the flexibility of uses in the conference rooms. The structure is left exposed through the interstices of the circular plates of varying diameters that make up the ceiling plane.

Cortesía de Ramón Esteve
Cortesía de Ramón Esteve

The curved geometry of the plan organizes the exterior space into three areas, two main areas with large porches that allow the possibility of hosting activities outside, and an area for services.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 46530 Puçol, Valencia, Spain

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Myrtus Convention Center / Ramon Esteve" [Centro de Convenciones Myrtus / Ramon Esteve] 25 Dec 2013. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <https://www.archdaily.com/461088/myrtus-convention-center-ramon-esteve/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
Courtesy of Ramon Esteve

西班牙Myrtus会议中心 / Ramon Esteve

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.